❝I will never regret you or say I wish I never met you, because once upon a time, you were exactly what I needed..❞

#azfamily
#muhammadazzakiirr


Monday, July 27, 2015

Korang suka pakai shawl/selendang?


Hai Assalamualaikum semua.. tetiba saje nak share berkaitan dengan selendang/shawl nih. Nid pun rajin jugak pakai shawl tambah shawl yang jenis tak payah iron.. hehhe laju je kannn..


Kalau korang perhatikan kan fesyen Muslimah sekarang ni semakin berkembang. Ramai perempuan yang tak bertudung dah bertudung termasuk dah para artis, Alhamdulillah. Ramai jugak yang pakai shawl menggantikan tudung biasa etc bawal. Shawl ni ibaratkan macam tudung moden lah kira. Banyak shawl dah jual kat online macam glitter shawl, lace shawl, cotton shawl, satin shawl, plain shawl, beaded shawl dan macam2 lagi. Nid pun suka pakai shawl sebab senang. Bawal ke, shawl ke, semua tu mempunyai fungsi yang sama iaitu untuk menutup aurat wanita Muslim.

Sebab tu shawl ni femes di kalangan wanita bertudung terutama kat Malaysia nih. Apa yang best nya, ada macam2 jenis pattern dan warna yang boleh kite pilih. Melambak tau kat Malaysia nih. Malah atas faktor rekaan yang moden dan segar, ia telah diterimapakai untuk kegunaan ke pejabat. Ini semua penat lelah pereka fesyen yang bersungguh2 menyuntik elemen tersbeut supaya lebih trendy bila kita pakai.

 

Kalau korang semua suka pakai shawl ada beratus-ratus website yang jual shawl online tambah pulak blogshops jugak bagi harga kasih sayang je semua. Nid pun galakkan korang beli secara online boleh jimat dari banyak sudut e.g minyak kereta dan tenaga especially! Shawl jugak boleh mix and match dengan trend skrg block color pakai dengan kurung moden ke, jubah ke, dress muslimah. Nak lagi cantik tambah aksesori macamm bangles dan jam tangan beli online jugakkk.. 




Baru nak belajar pakai shawl? Dun worry be happy sayang2 semua, kite ada tips nak share macam mana nak pakai koleksi selendang/shawl online(klik). Ada beratus-ratus video yang dimuatnaik di laman social macam kat blog dan Tumblr. Malah ada jugak fesyen blogger yang menggunakan menggadaikan akaun social media mereka untuk share tips pakai shawl.

OK tu je nid nak share. bye byeeeeeeeeeeeeeeeee...

Selamat Hari Rayaaaaaa..

❤ AZ ❤

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

❤ Our First AZ ❤

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

❦ i'll follow u ❦

Google+ Followers