❝I will never regret you or say I wish I never met you, because once upon a time, you were exactly what I needed..❞

#azfamily
#muhammadazzakiirr


Thursday, September 10, 2009

~ s a l a m a i d i l f i t r i ~




Kelantan

Make nasik cicoh budu
Jange lupo tamboh satar
Kelik rayo taksir laju
Nanti rayo dale sepita


Terengganu...

Makang ubi jamang jepong
Makang kepok cicah cuke
Bulang pose mung bengong
Bulang raye mung gile

Pahang...

Sepadan Pahang ada kasino
Nasi dagang ikan patin
Jange mu masam muko
Raya makan rendang sadin


Johor...

Cegitu cegini awak suke
Awak suke kite tak suke
Esok luse hari raye
Sama-sama bersuke rie

Melaka...

Hawau kau berak merate
Kaki bengkak ulau patok
Kalu balik naik kerete
Jangan pandu kalau ngantok

N. Sembilan...

Masak lomak cili api
Campo dongan daun turi
Hari rayo kolumpo sopi
Tinggal penyamun dongan pencuri (org kolumpo jgn kocik ati!!)

Selangor/K.Lumpur...

Wa cakap lu wa tak tau
Tapi wa tipu sama lu
Raya jangan buat tak tau
Angpau ada bagi gua dulu


Perak...

Gulai tempoyak ikan mayong
Deroyan busok tebok tupai
Pandu hemat ingat kampong
Asal teman selamat sampai


Kedah...

Aloq Staq terketaq-ketaq
Lapaq perut makan pau
Macam mana tak ketaq
Kena paksa bagi angpau

Penang...

Nasi kandaq kedai mamak
Anak mami juai pesemboq
Lepas raya usah dok triak
Kalu ceti mai ikut dapoq

Perlis...

Padang besaq kecik aja
Tempat siam lalu lalang
Hari raya kita berbelanja
Jangan sampai menambah utang

Salam,,buat sume blogger boyz & gurlz n ade y sje singgah2 kat blog ni,,

Di bulan yang mulia ini,, nid nak ambil kesempatan untuk memohon maaf setulus & seikhlas hati diatas segala ketelanjuran kte2 yang ada menyinggung hati dan perasaan korang semua,,kot2 ade post nid y buat korg terasa,,tersentuh ke,,tergurau lbey ke,,tercubit,,tergelak kat korg,,nid mintk maaf sgt2 sbb nid x niat langsung nak buat korg berperasaan cm tu,,pas tu,, if nid ada t'makan o t'minum [free] tu harap halal kan lah ye,,!
klo x nak halal bley mintk gnti rugi sekarg ok,,!

Kepada kekawan semua,xspecially k.Tina,,K.Ann,,K.Eja,,kak Ifah,, DOTA boyz [nazaria & nazri],, zul,, abg aidi,, SKALIans,, RPKans-sume2 la,,klo nme x sbut kat sni jgn kecik hati,,nid sje nak bg publisiti murhan pada mereka2 ini,,hu2,,!

Lastly,,
"Selamat Menyambut Aidilfitri" dan "Maaf zahir dan batin"


2 LEAVE YOUR COMMENT:

❤ AZ ❤

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

❤ Our First AZ ❤

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

❦ i'll follow u ❦

Google+ Followers