❝I will never regret you or say I wish I never met you, because once upon a time, you were exactly what I needed..❞

#azfamily
#muhammadazzakiirr


Thursday, June 14, 2012

Happy big family day @ Cameron Highland. :)






اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Pada 20120601,
 kami keluarga besar HMK(Haji Mohd Kamil) telah mengadakan family day.

Ramai jugak yang tak dapat join atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan.

Walaubagaimanapun enjoy tetap enjoy!

Lain kali kita buat lagi erk!

Pastikan semua ada, dari anak beranak sampailah ke cucu-cicit.

Barulah terlebih enjoy. 

Tapi dah ramai ini pun kepala dah pening nak handle game, kalau ramai lagi ntah bila pulak nak habis game kan!

:: Khamis ::  
20120531

Balik kampung macam biasa naik train sebab kakak dah balik dulu meninggal kan adiknya ini. :(

Maka terpaksa naik train sebab saya adalah pentakut menaiki bas seorang diri mahupun berdua ataupun bertiga. 

HIHIHI!

Train pukul 9.20 pm tapi gerak dalam pukul 2.30 mcm tu.

Sampai ipoh dalam pukul 12.45 lebih kurang dan Yoep amik dan terus meneruskan perjalanan balik ke home sweet home Kuala Kangsar! oh yeahhhhhh!

:: Jumaat ::
20120601

Bangun pagi-pagi selepas Subuh terus bersiap sedia semua barang2++ makanan dan segalanya untuk bawak naik atas nanti.

Gerak dalam pukul 10 jugak.

Sampai dalam pukul 12 lebih.

Masa ni tak sejuk lagi, tak payah nak mengada2 nak pakai baju tebal-tebal bajet ada kat oversea!

 Kah kah kah

Actually dah banyak kali dah pergi CH ni, masa time study kat Ipoh dulu.

Dekat je kalau pecut laju lalu Simpang Pulai tu tak sampai sejam pun.

Ayat-ayat ajakan masa nak naik dulu.

"Weh boring la,, jum naik CH!"

 "Panas la weh,, CH jum!"

Dan sesampai tak pergi mana pun, pergi pasar malam dan beli ayam goreng dan teruskan bersantai di atas dengan nyaman sekali,, oh yeah..

Beruntung betul la kan kalau dekat kan!

Dah kerja ni bila ada orang ajak pergi CH, saya mula lah :( 
#jemu
[dengan separa belagak!]

HAHA!

Ok ok sambung sambung! #melalut!

Dah sampai, terus pergi taman yang ada jagung besar tu tak tau apa nama taman tu sementara tunggu abah dan semua lelaki solat jumaat,
lepas pusing pekan sat cari barang yang masih tak ada lagi.



Lepas tu terus ke Sri Juliana Chalet 
Boleh klik link tersebut untuk harga dan gambar, memang sangat memuaskan untuk buat family day dan yang penting sangat privacy okehhhhhh! 

Dan cek in dan dapat kunci bilik, makan-makan dan bersantai dengan cousin semua.




Kalau dah berkumpul, kecoh pun menjelma lah kan.

HEHE!

Dalam aturcara malam tu ada BBQ dan pertandingan pakaian beragam untuk kanak2 bawah 4 tahun.

Tapi dah syok2 makan acara pun tak mula2 dan bila semua golongan merebut mic ber-karok  maka acara tersebut ditangguhkan keesokkan harinya. Lagipun ada jugak kanak2 yang dah mula meragam. Ha masa ni sejuk nye dah lain mcm, dah mcm kat oversea uuuuuuuuuu!

Bila mic dan bertukar-tukar orang maka bermacam-macam lagu lah keluar. 
k-pop pun ada, kau ada?

HEHE!














Rabbit sesat mencari jalan pulang

:: Sabtu::
20120602

Pagi sabtu, ya Allah nak bangun subuh punya liat! Grrrrrr sejuk!!!!

Mak kejut solat subuh sampai berkata,

"Bangun la solat, kang tido la balik!"

HEHE!

memang lepas solat terus tido balik la weh!

HAHA!

Sebenarnya tak tido pun, baring-baring je nak keluar dari selimut susah betul.

Dah nak dekat kul 8, baru keluar dari selimut.

Pagi tu ada senaman, lepas senamam breakfast.






Lepas breakfast baru acara yang tertangguh bermula.













Acara Pakaian Beragam untuk kanak-kanak


Acara kanak-kanak- isi air dalam botol pakai span



Acara remaja - kupas kulit bawang sapa paling banyak






Acara Pasangan Serasi (untuk yang dah berkahwin)

Acara Ibu (Lempar bola sampai botol jatuh)



Acara bapa (Lipat baju isteri-kemas, cantik dan berkualiti)

HIHI

Dan acara mencari barang.

Teka saya berada di bahagian mana?
Haruslah #remaja hokeyyyy!

Tengok orang lah! ;P

Dah selesai semua tu,

kira-kira markah,
acara penyampaian hadiah pulak.

Boleh kata semua dapat hadiah dan ada yang berganda2 dapat hadiah!

Tu yang syok!

Dah setel semua, acara packing2 barang dan kemas segala barang untuk berangkat pulang.

Pukul 1230 kena cek out pulak.

Sebelum balik, singgah MARDI.

Jalan-jalan sana.

Lepas tu makan dan singgah kedai2 tepi jalan tu.

Masa nak balik lalu jalan Tapah.

homaigoooooooooooooooooooooooooooooood!

#Pengsan!!!!!

Dan berpuluh tahun tak lalu jalan tu,

#pening!

Kalau rasa nak jumpa ke berkenalan dengan orang asli, elok sangat lalu situ.

Dan berpusing2 kepala, maka saya ambil tindakan untuk tidur.

Dan sampai bawah baru lah jaga balik.

Fuhhh.. lega!

Serik dah tak nak lalu situ walaupun bukan saya yang drive.

Terus balik KL, sebab esok cousin belah mak pulak tunang.

Untuk Ila, hai kamu selamat bertunang!

HEHE

OK tu je, walaupun singkat tapi tetap enjoy!

HEHE

Semoga lepas ni kita buat HMK family day lagi.

Dan semoga ikatan persaudaraan kita semakin dan lebih utuh.



Abah tunjuk skill main gasing.


Kat MARDI


Semoga semua bertambah besar dari segi saiz dan keluarga!


HAHA






Conclusion : post kali ni khas untuk Shira! #amacamjelesx?
Tapi kan kalau u ada lagi havoc!

OK BAI!


NOTA KAKI AYAM :  
semua gambar adalah dari 
hasil tangkapan cousin2 saya semua..
saya tukang copy , edit, dan upload 
disini, terima kasih korang! 

1 LEAVE YOUR COMMENT:

❤ AZ ❤

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

❤ Our First AZ ❤

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

❦ i'll follow u ❦

Google+ Followers