❝I will never regret you or say I wish I never met you, because once upon a time, you were exactly what I needed..❞

#azfamily
#muhammadazzakiirr


Sunday, November 10, 2013

HONEYMOON : Pulau Kapas

Assalamualaikum,

Sesaja nak share gambar honeymoon hari tu. Tidur 1 malam je pun dah area Marang jugak.
Tak pergi jauh sebab abah mentua kat hospital tak boleh nak jauh-jauh sangt la.
Takpe InsyaAllah kita pergi pulau lain ye, Pulau Kapas ni pun tak pernah pergi pun lagi.

*klik gambar untuk zomm out*

Sejarah Pulau Kapas



1st time naik bot wehhhh..


Sampai akhirnya di Pulau Kapas masa perjalanan atas bot tak sampai 30 minit.

 


 






Malam tu nak makan kedai chalet dah tutup, meround la 1 pulau cari kedai makan, banyak bukak nak tak nak je last-last makan kat sini.

Harga makanan memang mahal, kowtiaw goreng macam ni menjangkau RM10 hinggit tak silap.
Beli air mineral dengan 100 plus tin sahaja = RM8

Aktiviti yang kami buat hanyalah snorkeling;
Upah naik bot : RM10 seorang
Sewa life jacket : RM 5
Peralatan snorkeling ehsan drdp kawan. :) =TQ







  Saya ni teruja jumpa laut yang boleh nampak kaki dalam air sebab selama ni mandi air laut tak nampak kaki dalam air. 
hehe kesianya!







 
Letih snokelong, berehat sampai bot sampai.
Tapi memang best gila pergi pulak dengan suami double best lah haha!

Petang terus balik seberang.

Nanti kite honeymoon jauh sket ye...

CONTACT kalau nak pergi Pulau Kapas. 

Chalet : Mak Cik Gemuk
Pakya 019-9170708 
email: smartg54@gmail.com

Bot? Boleh tanya Pak Ya number kat atas. hehe

Sekian terima kasih.

Babaiiiiiiiiiiiii..

0 LEAVE YOUR COMMENT:

❤ AZ ❤

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

❤ Our First AZ ❤

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

❦ i'll follow u ❦

Google+ Followers